Renrumsløsninger er baseret på intern forskning og udvikling

På en operationsstue er renlighed alfa og omega. Caverions renrumsløsninger er baseret på intern forskning og udvikling og præfabrikerede elementer.

Produkternes driftssikkerhed og fremstilling samt ubetinget overholdelse af de gældende standarder er afgørende for et stigende antal virksomheder. Dette har skabt et behov for kontamineringskontrol på flere områder, herunder inden for elektronik, biovidenskab og sundhedsvæsnet. Caverion tilbyder en række komplette løsninger til renrum samt kvalificerings- og testprocedurer for kunder, der ønsker et fuldt kontrollerbart bearbejdningsmiljø.

Caverion Cleanroom

 

Caverion leverer renrumsløsningen til operationsstuerne på finansgruppen OP Pohjolas privathospital, Omasairaala, som skal opføres i den forhenværende stoffabrik Tampella i centrum af byen Tampere i Finland. Derudover står Caverion for moderniseringen af alle ejendommens bygningssystemer. Der skal renoveres et areal på i alt 15.500 kvadratmeter, hvoraf størstedelen er omdannet til kontorer og hospitalsrum. Privathospitalet Omasairaala får et gulvareal på ca. 3.000 kvadratmeter. Bygningen vil stå færdig i sommeren 2016 og kontorerne til efteråret.

- Kunden ønskede en modulopbygget løsning, og efter et besøg på vores referencested, Huddinge Hospital i Sverige, var der ingen tvivl: Caverion er den helt rigtige samarbejdspartner, fortæller Thomas Lundin, chef for Caverion Sverige.
 
- Opførelse og modernisering af hospitaler er en voksende sektor for modulopbyggede, fleksible løsninger, der kan have indflydelse på hele hospitalets livscyklus, forklarer Lundin.

 

CleanPlus® opfylder samtlige krav til renrum

Caverions renrumsløsninger er baseret på præfabrikerede CleanPlus® elementer. Disse elementer omfatter bl.a. vægge, skydedøre, lofter, belysning, airconditionanlæg og gennemgangsrum til operationsstuer.

Caverion CleanPlus®

 

Alle CleanPlus® produkter er udviklet og fremstillet til krævende arbejdsmiljøer og i henhold til gældende GMP-retningslinjer (Good Manufacturing Practice) og andre gældende renrumsstandarder. Ved hjælp af avancerede CAD- og it-systemer samt præfabrikering og kundeorienteret produktion kan vi tilbyde korte deadlines, hurtig levering og problemfri installation og dermed give kunden fuld valuta for pengene.

Renrum, der skal bruges som operationsstuer, er designet til at inkorporere lofter og vægge, som er nemme at rengøre, samt sikre et minimalt niveau af kolonidannende enheder (CFU). Niveauet af luftbårne bakterier er afgørende for en vellykket operation, da et forhøjet niveau af disse kan medføre en øget infektionsrisiko for patienten.

Desuden samarbejder Caverions renrumseksperter med virksomhedens forsknings- og udviklingscenter i Aachen, Tyskland. Caverion har over 20 års erfaring inden for design, opførelse og installation af krævende renrumsløsninger.

  • CleanPlus® renrumsløsningerne er baseret på præfabrikerede enheder. Caverions ingeniører har udviklet en række produkter, der opfylder de forskellige krav til renrum: konstruktioner, armaturer, udstyr m.m.
  • Størstedelen af de anvendte materialer og komponenter bliver fremstillet i Skandinavien.
  • I Finland har Caverion leveret renrumsløsninger til kunder som Micronova, et forskningscenter for mikro- og nanoteknologi under Aalto Universitet og VTT Technical Research Centre i Finland.