Microsoft Danmark

 
 

Caverion sikrer Microsofts værdier i nyt domicil

Når man træder inden for i IT-virksomheden Microsofts nye, danske domicil i Lyngby, virker bygningen let og åben. En kaffebar ved indgangen er for alle, der drikker god kaffe, og i et område af stueetagen bliver der ofte holdt arrangementer med mange mennesker. Huset er lyst, og Henning Larsen Architects har tegnet en bygning med masser af glas på facaden.

Foto: Ronni Høirup

microsoft-danmark-caverion-07.jpg
 
 

850 medarbejdere

18.000 m2 kontorer

12.000 m2 parkering

 
microsoft-danmark-caverion-06.jpg
microsoft-danmark-caverion-02.jpg
microsoft-danmark-caverion-03.jpg
 
 

Hoveddøren er altid åben

Men selv om bygningen signalerer åbenhed ved første øjekast, er sikkerheden i højsædet hos Microsoft. Caverion har stået for sikringen i bygningen, og sørger dermed for, at ingen ubudne gæster kommer i nærheden af de data, som der bliver værnet om i huset.

Microsoft koncernen har en generel policy for sikkerheden, og der bliver passet på mennesker og data. Caverion har leveret adgangskontrol, videoovervågning, port telefoni, overfaldsalarmer, tyverisikring, og via en underleverandør har Caverion sørget for speed gates ved indgangspartiet.
   

Stor opmærksomhed på indgangen

Den sikkerhedsansvarlige i Microsoft fortæller, at man ikke bare går ind og op i bygningen. Alt er videoovervåget, og der er stor opmærksomhed på, hvem der kommer ind. Der sidder altid to mennesker i receptionen og gæster kan kun komme videre til bestemte områder, hvis de har et kort eller en aftale.
  

To afdelinger blev samlet

Forbrugere, virksomheder og organisationer anvender dagligt Microsofts produkter, og ca. 850 medarbejdere har deres arbejdsplads i Microsofts nye domicil. I november 2015 blev Microsofts to afdelinger, udviklingscenteret i Vedbæk og det danske salgsselskab i Hellerup, samlet i Lyngby.

Under huset er der en parkeringskælder, som i dagtimerne bliver benyttet af de mange ansatte. Efter arbejdstid er kælderen åben for alle. Den sikkerhedsansvarlige i Microsoft forklarer, at sikkerheden også her er høj, og at man ikke kan komme op i bygningen fra den del af p-kælderen, hvis man ikke har et kort. Generelt skal de ansatte bruge kort, når de skal rundt i bygningen. Der er data i huset, som ikke må komme ud, og blandt andet derfor er sikkerheden så høj.

Arbejder efter Microsoft standarder

Søren Rosborg, projektleder hos Caverion, kalder opgaven for anderledes i forhold til de mange andre sikringsopgaver, han har været med til at løse. Projektet blev udført som et samarbejde mellem de to Caverion-afdelinger Entreprise Øst og Specialkompetencer Vest, Sikring.

- Projektet har været spændende, og adskiller sig fra andre, fordi vi ofte rådgiver kunden om den valgte sikkerhedsløsning, men her har vi været den udførende. Hos Microsoft var alt fastlagt, og der var lagt en plan, som man ikke afveg fra. Den har vi udført, og har højst stillet et par spørgsmål, fortæller Søren Rosborg. Microsoft kræver at alle anvendte produkter er godkendt af dem.

Følger Microsoft guidelines

Dokumentation og design plejer Caverion at lave efter egne standarder, men det var også anderledes i samarbejdet med Microsoft.

- Alt skal laves efter Microsoft guidelines, og alt skal passe til Microsoft standarder, siger Søren Rosborg.

Microsoft kræver, at alle Caverions teknikere skal have en autoristeret Lenel uddannelse, fordi der er benyttet Lenel sikkerhedssystem.

- Jeg har den højeste Lenel uddannelse, som Microsoft kræver for dem der skal programmere og idriftsætte det sikkerhedssystem, der er brugt hos Microsoft, siger Søren Rosborg.

 

Ydelser

  • Installation
  • Projektledelse
  • Design & Engineering
  • Sikring

Caverions løsninger

  • Adgangskontrol, Lenel med HID kortlæsere
  • Videoovervågning, Lenel, UTC med Sony kameraer
  • Port telefoni, Aiphone
  • Overfaldsalarmer Lenel, UTC
  • Tyverisikring, Lenel, UTC og Honywell
  • Speed gates, Gunnebo

Sådan har vi hjulpet kunder