Mogens vedligeholder slottene

Amalienborg-Slotplads-04
 

Amalienborg Slotplads er fyldt med turister denne junidag tæt på sommerferien, hvor garderne marcherer på slotspladsen, og der bliver knipset flittigt med kameraerne. Fire palæer plus det gule palæ, hvor mennesker med kroner har boet i mange, mange år, rejser sig majestætisk rundt om pladsen.

En mand i blåt med et C på tøjet står der også. VVS-montør Mogens Møller er en af de Caverion folk, der arbejder for Styrelsen for slotte og kulturejendomme, som vedligeholder, udvikler og formidler Statens slotte og haver. Hans hverdag foregår inde bag murene i de fine slotte samt i flere ministerier. Mogens Møller har et godt samarbejde med slottets teknikere, som også arbejder med at vedligeholde bygningerne.


 
Amalienborg-Slotplads-01

"Dagene går med forskellige serviceopgaver på palæerne. Det er da et specielt miljøet at arbejde i, og det er imponerende bygninger, så det er et dejligt sted at være. Om sommeren er det sjovest, fordi der er mange turister i området og en god stemning," fortæller Mogens Møller.
 
Amalienborg-Slotplads-03

 

Arbejder på flere slotte

Caverion står også for at holde springvandet, der ligger i Amaliehaven, og er flittigt besøgt om sommeren.  Tre gange om ugen bliver der foretaget vandprøver på springvandet.

Mogens Møller og han kolleger laver også service på andre slotte omkring København. Rosenborg i Kongens Have, Bernstorff Slot og Charlottenlund Slot er på listen over de af Slots og Ejendomsstyrelsens ejendomme, som Caverion vedligeholder.
 

Mogens Møller
"I begyndelsen, da jeg færdedes rundt på de fine slotte, var jeg meget overvældet over, hvor stort det hele er, og jeg havde svært ved at finde rundt. Men nu er der gået tre år, og jeg har vænnet mig til det," siger Mogens Møller.