Spild ikke energi på sport!

Sportsfaciliteter er meget energikrævende faciliteter. I en skøjtehal bruges der f.eks. energi til køling (nedfrysning af isen) samt til ventilation, belysning og opvarmning i forskellige områder af arenaen. Det betyder, at vi opvarmer og køler samtidig, og det er et glimrende eksempel på, hvor intelligent energioptimering og køleteknologi kan bruges til at undgå spild af værdifuld energi. Kondensatorvarmen fra skøjtebanen kan bruges til at opvarme svømmehallen, og energibalancen overvåges automatisk for at opnå optimale forhold for både skøjtebanen og svømmehallen.


 

Forbedring af bæredygtighed og ydeevne i isbaner:

 
Automatisering af køleanlæg

 

Automatisering af køleanlæg

Intelligent teknologi, som fjernovervåger og fjernstyrer køleudstyret, forudser potentielle problemer og løser dem, før de opstår, hvilket er en effektiv hjælp til anlæggets automatiseringsteknologi.

CO2-køling

 

CO2-køling

CO2 er et naturligt, bæredygtigt og billigt kølemiddel, og det forbedrer energieffektiviteten betydeligt, fordi en større del af restvarmen fra CO2-køling kan genvindes og genbruges andre steder.

icon-90.png

 

Energistyring

Ved at styre opvarmning og køling i det samme system kan anlægget være selvforsynende med energi. Som en del af en intelligent by kan overskydende energi overføres til fjernvarmenettet.


Bæredygtighed og omkostningseffektivitet i sportsfaciliteter:

 

 

Læs mere: