Køling af datacentre

Den elektriske strøm, der bruges i datacentre, genererer en masse varme, som kan forårsage driftsforstyrrelser, hvis kølingen er utilstrækkelig. Et effektivt kølesystem nedsætter energiforbruget i datacentret og sikrer, at en overdreven varmebelastning ikke vil medføre driftsforstyrrelser, som i sidste ende ville resultere i yderligere forsinkelser for brugerne af tjenesterne. Vi tilbyder alsidige tjenester til køling af datacentre, serverrum og IT-centre. 

Vi leverer tjenester, der sikrer køling af dit datacenter i hele dets livscyklus

  • Planlægning og ekspertbistand
  • Systemlevering uafhængigt af mærke
  • Service og vedligehold, fjernovervågning
    
Takket være vores stærke tekniske ekspertise er vi i stand til at levere alle former for løsninger til køling af datacentre. Vi er ikke afhængige af en bestemt leverandør, men kan hjælpe vores kunder med at vælge de systemer, der bedst opfylder deres særlige behov, uanset udstyrets fabrikat. 

Efter levering tager vi os af vedligeholdelsen af køling af datacentret, så indstillingerne altid er optimale og energiforbruget minimeres. De tekniske systemer i datacenteret kan tilsluttes Caverions fjernovervågningssystem, der arbejder i døgndrift, hvilket sikrer, at alt fungerer som det skal. Fra kontrolrummet overvåger vi effektiviteten af ​​systemerne i realtid og udfører korrigerende foranstaltninger, hvis det er nødvendigt.

Reducer spildvarme og sæt din elregning på skrump

En betydelig del af det totale energiforbrug i datacentret kommer fra afkøling. Derfor er afkøling ofte det sted, der har det største energibesparende potentiale i datacentre. Et korrekt valg af kølesystem er i stand til at opretholde en optimal temperatur i datacentret, uden at over-køle det. 

Moderne værelser afkøles primært med vandkølede kabler/rør, eller ved brug af de såkaldte varme / kolde midtergange mellem rækkerne af servere. Fri-køling, hvormed kølig udendørsluft bruges i chiller-enheder er en passende og økologisk løsning for datacentre. Køling frembringer spildvarme, som for eksempel kan anvendes til opvarmning af værelser og trappeopgange. Denne kølemetode er fremragende i det finske klima, hvor kold luft praktisk taget er gratis. 

Et datacenter kan også køles ved hjælp af fjernkøling, hvis tilgængeligt i området. Koldt vand fra et produktionsanlæg leveres via et netværk af rør til slutbrugerne. Fjernkøling genbruger energi, eftersom den spildvarme der genereres af køleprocessen behandles, med henblik på fjernvarme og leveres til de områder hvor opvarmning er nødvendig. 

Alle tekniske systemer fra en enkelt partner

Vores ekspertise er ikke begrænset til kølesystemer, og vores tjenester omfatter alle tekniske systemer relateret til datacentre. I tillæg til køling, omfatter vores tilbud HVAC-, elektrificerings- og automatiseringsløsninger. Vores kunder kan føle sig sikre på, at kølesystemet er en integreret del af en velfungerende helhed.