Nybygning af Danmarks største vandværk ved Regnemark

 

Hovedstadsområdets forsyningsselskab, HOFOR, har underskrevet tre store kontrakter til en værdi af 600 millioner kroner med de erfarne entreprenører NCC A/S, Vand og Teknik A/S og DI-Teknik A/S. Virksomhederne skal sammen med HOFOR realisere projektet, der skal sikre leveringen af sundt drikkevand til hovedstadsområdet fra 2027.

En vigtig milepæl for hovedstadsområdets vandforsyning

Projektchef Erling Fischer fra HOFOR udtaler, at vandværket ved Regnemark er en central del af deres omfattende program for nybygning og modernisering af vandværker i hovedstadsområdet. Dette projekt er det femte i rækken af syv regionale vandværker, der enten ombygges eller nybygges for at sikre en stabil og sund drikkevandsforsyning til fremtiden.

NCC A/S, Vand og Teknik A/S og DI-Teknik A/S bringer alle en betydelig erfaring ind i projektet, ikke mindst fra tidligere samarbejder med HOFOR. David Søndergaard, projektingeniør i DI-Teknik, understreger stoltheden ved at være en del af et projekt af denne kaliber. Han fremhæver, at HOFORs fokus på kvalitet og kompetence sikrer den bedste løsning for økonomi og driftssikkerhed. “Det er fantastisk, at HOFOR vægter kvalitet og kompetence i deres valg af leverandører,” siger David Søndergaard.

Blødere vand og øget sikkerhed

En af de store fordele ved det nye vandværk er introduktionen af blødere vand, som vil have en positiv effekt både økonomisk og miljømæssigt for forbrugerne. Den teknologiske opgradering betyder også, at vandbehandlingen fremover vil foregå i lukkede kredsløb, hvilket øger sikkerheden betydeligt.

Fakta om Værket ved Regnemark:

Lokation: Køge Kommune

Forsyningsområde: Primært Amager, København V, København SV og Indre By

Årlig produktion: Ca. 14 mio. m³, svarende til mere end 20 procent af HOFORs drikkevandsleverancer

Blødere vand: 75 procent af HOFORs vandforsyning vil få et lavere kalkindhold

Materialer: Genbrugstegl, der matcher det eksisterende værk fra 1964

Total kontraktværdi: 600 mio. kr.

Entreprenører: NCC (Byggeri), Vand og Teknik (Procesanlæg), DI-Teknik (El-entreprisen)

Rådgivere: Niras/Krüger, Cowi, PLH Arkitekter, Øllgaard, Emcon, Rørbæk & Møller