Bæredygtig renovering af Gevninge vandværk

 

Som en del af HOFORs ambitiøse og bæredygtige projekt om at renovere og modernisere regionale vandværker, er DI-Teknik med til at udføre de tekniske installationer på Gevninge Vandværk.

Hovedstadsområdets forsyningsselskab, HOFOR, sigter mod at skabe mere bæredygtige vandværker, som leverer blødere vand. Dette reducerer CO2-aftrykket ved at mindske kalkindholdet i vandet og forlænge levetiden på hårde hvidevarer. Når renoveringen af Gevninge Vandværk er færdig, vil anlægget dagligt kunne levere 20.000 m3 blødere vand til hovedstadsområdet. DI-Teknik er ansvarlig for de tekniske installationer, som sikrer driften af det opdaterede vandværk.

Projektleder hos HOFOR, Ole Ambrosius, udtaler:

”DI-Teknik har de seneste 12 måneder været med til at understøtte projektet ved at være en del af renoveringen i Gevninge nær Roskilde på det fjerde af deres syv projekter. DI-Teknik er blevet valgt igennem en helt normal udbudsproces, hvor fokus har været på samarbejde, pris og erfaring”

 
 

Viceprojektleder Per Koefoed-Jensen, som har det daglige ansvar, forklarer:

”Min hverdag foregår med at koordinere arbejdet med mine kolleger og tværfagligt med de andre entrepriser. Det gør vi simpelthen med brug af en 3D-model, hvor vi kan gå ind og nøjagtigt placere forskellige komponenter og føringsveje.”

Leverancen fra DI-Teknik inkluderer hele maskinentreprisen, hvilket omfatter alle nødvendige tekniske installationer for vandværkets drift. Projektets omfang er betydeligt og indebærer etablering af 54 kilometer kabler, installation af 45 styretavler og over 3000 komponenter.

Gevninge Vandværk forventes at blive idriftsat i 2024.