E31.jpg
11.07.2016 Artikler

E3 Spedition blev grønnere med varmepumper

Solceller blev diskuteret, men efter en gennemgang med Caverions energirådgiver faldt valget på varmepumper. E3 Spedition kunne se frem til, at 80 % af gasforbruget blev fjernet ved at installere to 20 kW varmepumper med en tilbagebetalingstid på 3,5 år. Dermed er E3 Spedition blevet en grønnere virksomhed, der desuden sparer penge.

"Vi fik at vide, at 80 % af vores opvarmning ville komme fra varmepumper, mens 20 % kom fra gas. Før varmepumperne blev installeret kom 100 % fra gas. Men nu kan vi se, at det faktiske er 90 %, der kommer fra varmepumperne. Det er vi naturligvis meget glade for, og at blive en grønnere virksomhed er en del af vores strategi. Vi kører også i de nyeste og mest miljørigtige lastbiler," siger projekt ansvarlig Jesper Schimann Hansen fra E3 Spedition.

Flere energitiltag
E3 Spedition har bl.a. også erstattet alt lys med LED, og der er sat energiruder ind.
"Det er naturligvis en fordel, at vi sparer penge, samtidig med at vi bliver grønnere. Vi valgte Caverion, fordi virksomheden bl.a. også har stået for det klimaanlæg, vi har fået installeret. Vi ser det som en fordel, at vi har én leverandør, og at samme firma står for servicen. Det er vigtigt for os, at Caverion har mange fag samlet," fortæller Jesper Schimann Hansen.

Varmepumperne blev installeret 1. marts 2016, og de lever op til forventningerne.
"Caverion ringer og spørger til tallene og følger med i, om det går, som det skal. På et senere tidspunkt får vi mulighed for at følge tallene online, og det bliver en klar fordel," siger Jesper Schimann Hansen.

God dialog
Caverion har erfaring med varmepumper, og kunne derfor designe den helt rigtige løsning til E3 Spedition.

"Vi har gennem hele forløbet haft en rigtig god dialog med E3 spedition. Firmaet var i forvejen kunde hos os på ventilation og CTS, og spurgte til energioptimering som f.eks. solceller. Efter en gennemgang af deres bygninger stod det dog klart, at der var et energiprojekt med bedre forrentning end solceller, nemlig varmepumper. Vi har flere andre steder installeret varmepumper som supplement til gas, og vi kunne derfor hurtig designe en løsning og lave en beregning på deres årlige besparelse, der passede til E3 Spedition," siger salgschef David Mogensen.

Fakta:

Investering: 238.000 kroner
Tilskud ved salg af energibesparelse: 70.028 kroner
Investering efter tilskud: 167.971 kroner
Tilbagebetalingstid: 3,5 år
Årlig besparelse forbrug: 46.821 kroner
Besparelse efter 10 år: 300.244 kroner

Downloads

Kontakt os eller tilmeld dig

Louise Wilhelmsen Journalist Direkte: +45 7623 2042 Mobil: +45 6189 5883 louise.wilhelmsen@caverion.com
Abonner på nyheder