12.07.2016 Artikler

Nye lavenergibygninger blokerer for mobilsignaler

"75 procent af de såkaldte DAS-anlæg vi installerer i private og offentlige bygninger er efterinstallationer. Det betyder, at mobildækningen ikke er tænkt ind fra start, hvilket medfører unødvendige ekstraudgifter. Vores beregninger viser, at udgifterne kunne reduceres til omkring det halve, hvis man tænkte mobildækningen ind allerede ved opførelsen af bygningen," siger projektleder Thomas Bech fra Caverion, der med flere end 1000 ansatte er en af landets største teknikentreprenører.

Professor Gert Frølund Petersen ved Aalborg Universitet er en af verdens førende eksperter i antenner. Han er overrasket over, hvor lidt den digitale infrastruktur er tænkt ind i nye bygninger helt fra start, og hvor sent i processen man opdager problemet.

"Ud over, at det i mange sammenhænge er livsvigtigt at have mobildækning i bygninger, så arbejder telefonerne også på højtryk, fordi de skruer op for sendestyrken, hvis signalet er dårligt. Det slider på telefonerne, og strålingsværdien stiger mellem100-1000 gange, alt afhængig af hvor dårlig forbindelsen er,"forklarer Gert Frølund Petersen.

Læs mere i dagensbyggeri her

Kontakt os eller tilmeld dig

Louise Wilhelmsen Journalist Direkte: +45 7623 2042 Mobil: +45 6189 5883 louise.wilhelmsen@caverion.com
Abonner på nyheder