11.10.2018 Artikler

Caverions højspændingsafdeling til tops på Færøerne

Caverions højspændingsafdeling har udført en masteopgave på Færøerne til stor tilfredshed for det færøske forsyningsselskab SEV. Nu har forsyningsselskabet bedt Caverion om at rejse flere master.
- SEV kontaktede os for et par måneder siden for at høre, om vi kunne hjælpe med at rejse en 80 meter høj meteorologi-mast på et fjeld, hvortil der kun var adgang til fods eller med ATV og lignende, fortæller afdelingschef i Højspænding, Klaus Kjeldsen.

- Det var ikke muligt at få en kran dertil, og forsyningsselskabet havde fået kendskab til Caverion fra andre af vores kunder på Færøerne, fordi vi tidligere har udført lignende opgaver, siger han.

Opgaven hastede, da SEV havde brug for masten for at kunne få udført meteorologimålinger inden vinteren i forbindelse med etablering af en vindmøllepark.

- Så snart vi havde aftalen på plads, sendte vi hurtigst muligt vores tre montører Ib, Finn og Simon afsted, da vejret på Færøerne typisk er noget mere blæsende om efteråret end herhjemme, fortæller Klaus Kjeldsen.

Masten opbygges i sektioner
Selve montagen af masten foregik ved, at masten bygges op fra bunden i sektioner, og man hejser en sektion op ad gangen. Princippet er, at man monterer et wire-spil på jorden, og wiren løber så op over en kasteblok monteret i en lille hejsebom på toppen. Man bygger på den måde sektionerne ovenpå hinanden, indtil man når den ønskede højde. Mastens stabilitet sikres efterhånden, som man bygger op med barduner.

- Desuden monterede vi et faldsikringssystem samt montagebomme, hvorpå meteorologi instrumenterne skulle placeres i masten. Hele opgaven blev udført på otte arbejdsdage, fortæller Klaus Kjeldsen.

Downloads

Contact us or subscribe

Louise Wilhelmsen Journalist Mobil: 45 6189 5883 louise.wilhelmsen@caverion.com
Abonner på nyheder