Caverion-holdet april 2021.jpg
27.04.2021 Pressemeddelelse

Arbejdskraft til grøn omstilling af samfundet

Der er mangel på arbejdskraft til at drive den grønne omstilling af samfundet. Derfor er virksomheden Caverion, Jobcentrene fra Skive og Holstebro og Skive College gået sammen om at finde og uddanne ledige til job indenfor grøn energi.  

12 ledige deltager i øjeblikket på et 8-ugers kursus på Skive College, der er tilrettelagt så det passer til virksomhedens behov. Hvis de består den afsluttende prøve, er der job til dem alle i virksomheden Caverion. 

Samarbejde på tværs 

- Samarbejdet med både Skive College i forhold til at få designet en uddannelse som er målrettet vores specifikke ønsker, samt hjælpen fra Jobcentrene i både Skive og Holstebro med at finde de helt rigtige kandidater har været fantastisk, udtaler Thomas Holm Bjerregaard, Business Development Manager fra Caverion. 

Caverion stod med et akut problem, hvor de manglede kvalificerede medarbejdere til montering af solceller i et større kommende projekt. Ved at gå sammen med Skive College, som opkvalificerer via AMU-systemet og Jobcentrene som har kontakt med ledige, er det lykkedes at finde arbejdskraft til virksomheden og samtidig hjælpe en gruppe ledige ind på arbejdsmarkedet.  

- Alle parter var hurtige til at finde sammen, og det gode koordinerende samarbejde hele vejen igennem har været afgørende for, at vi er nået så langt, udtaler Mogens Sørensen, virksomhedskonsulent ved Jobcenter Skive.  

- Når vi som tre parter arbejder sammen om projektet, opfylder vi indenfor hvert af vores områder et mål, og på Skive College er en af vores spidskompetencer viden på højvolts området og grøn energi. Vi er rigtig glade for, at vi kan være med til at løse et problem ved at opkvalificere og klæde de ledige på til et job på det grønne arbejdsmarked, udtaler Kurt Lindholm, uddannelsesleder på Skive College.  

Mange ledige vil arbejde med grøn energi 

Jobcentrene var hurtige til at finde kandidater til opkvalificeringen. De ledige fik tilsendt et brev med tilbuddet om at deltage i kurset med henblik på et job efterfølgende med montering af solceller.    

-  Vi har igennem årene opbygget et godt samarbejde jobcentrene imellem i Vestjylland, og det er derfor også naturligt for os, at samarbejde om sådan et projekt, fortæller Per Frost, Afdelingsleder i Jobcenter Holstebro.  

Der var i alt fra Holstebro og Skive 60 ledige, der tilkendegav, at de var klar til et brancheskifte og til at deltage i et to måneders opkvalificerende kursus på Skive College. De kom til en samtale hos Caverion og de 12 kandidater, som virksomheden har brug for i denne omgang, blev sendt videre på kursus.  

- For os er det et klart signal om, at de ledige er parate til at gribe chancen for at få en fod indenfor på det grønne arbejdsmarked, udtaler Per Frost, Afdelingsleder i Jobcenter Holstebro.  

En model for andre virksomheder 

Meget tyder på, at der i fremtiden bliver brug for den kvalificerede arbejdskraft, da den accelererende grønne omstilling stiller nye krav til arbejdsmarkedet. De tre samarbejdspartnere kan derfor kun anbefale andre at følge deres model. 

- Vi ser meget frem til at vores nye medarbejdere bliver færdige med uddannelsen, så de kan komme ud og hjælpe os på vores byggepladser. Det er bestemt en model, vi kunne have lyst til at bruge igen, udtaler Thomas Holm Bjerregaard, Business Development Manager fra Caverion. 

Downloads

Contact us or subscribe

Yderligere information

Vil du vide mere om hele forløbet så kontakt:

 • Jochi Bahat, Virksomhedskonsulent, Skive College  jba@skivecollege.dk, direkte: 40202167 

For uddybning af citaterne kontakt: 

 • Thomas Holm Bjerregaard, Business Development Manager, Caverion  thomas.h.bjerregaard@caverion.com, direkte: 60397651
   
 • Per Frost, Afdelingsleder, Jobcenter Holstebro  per.frost@holstebro.dk, direkte: 20909513 
   
 • Mogens Sørensen, Virksomhedskonsulent, Jobcenter Skive  mogs@skivekommune.dk, direkte: 24644895   
   
 • Kurt Lindholm, Uddannelsesleder Skive College  kul@skivecollege.dk, direkte: 24754419 
Abonner på nyheder