New-high-Court-Copenhagen.jpg © Henning Larsen Architects A/S
31.05.2021 Pressemeddelelse

Landsret er garanteret optimalt indeklima i 20 år – Caverion valgt som partner for livscyklussen

Caverion har indgået en 20-årig livscyklusaftale på Østre Landsret i København med investorgruppen Velliv, Lægernes Pension og Pædagogernes Pension. Det er et af de største offentlig-private partnerskabsprojekter (OPP) i Danmark og et vigtigt skridt i rækken af livscykluskontrakter for Caverion. Kontrakten er inkluderet i Caverions ordrebeholdning i 2. kvartal 2021.

Caverions andel af OPP-projektet omfatter support i design- og byggefasen med livscyklus-rådgivning efterfulgt af service og vedligeholdelse i kontraktperioden på 20 år fra færdiggørelsen. Det betyder, at Caverion er ansvarlig for ejendommens tilstand i hele dens livscyklus, herunder management, bygningseffektivitet, energistyring, brugervenlighed og sikkerhed.

”Vi ser Caverion som den bedste livscykluspartner og ser frem til endnu et OPP-projekt understøttet af vores lange og gode samarbejde, ”siger Bente Stamp fra Velliv Investment Department. 

Ejendommen vil blive forbundet med Caverion Remote Services, som sikrer aftalte forhold og optimalt energiforbrug i bygningen. Ud over omfattende teknisk vedligeholdelse af alle bygningsløsninger er Caverion også ansvarlig for via underleverandører at håndtere de bløde ydelser relateret til ejendommen, såsom kantine og rengøring.

”Det er et spændende projekt, ikke kun på grund af størrelsen og den lange kontrakttid, men også som et eksempel på vores Smart- og bæredygtige ydelser gennem hele livscyklussen. Caverion garanterer målbare resultater. I dette tilfælde garanterer vi domstolen optimale indendørsforhold i de kommende år, ”siger Carsten Sørensen, adm. direktør for Caverion Danmark.

Imødekommende og tryghedsskabende arkitektur

Den nye Østre Landsret skal bl.a. rumme retssale, administration, forhal, café og kantine, og selve bygningen skal gennem sin arkitektur signalere troværdighed og fremstå imødekommende og tryghedsskabende. Bygningen opføres på den 4.600 m2 grund i Trælastholmen i Københavns Nordhavn. Ejendommens samlede areal er ca. 20.000 m2.

Projektet er ordret af Bygningsstyrelsen på vegne af Domstolsstyrelsen. A. Enggaard er ansvarlig for opførelsen. Velliv, Lægernes Pension og Pædagogernes Pension er investorer på projektet. Henning Larsen Architects A/S og Norconsult A/S er tilknyttede rådgivere.

Caverions arbejde begynder i løbet af første kvartal 2022. Aflevering af projektet vil være afsluttet i løbet af første kvartal af 2022 efterfulgt af drifts- og vedligeholdelsesfasen frem til 2042.

Læs mere om vores Managed life cycle services.

Billede af bygningen (kilde: Henning Larsen Architects A/S)

 

Downloads

Kontakt os eller tilmeld dig

Yderligere information: Michael Kirkegaard, Direktør for Managed Services, Caverion Danmark, tel. +45 2069 4903, michael.kirkegaard@caverion.com
Abonner på nyheder