Caverion og Better Energy indgår stor strategisk aftale om solcelleparker
04.05.2023 Pressemeddelelse

Caverion og Better Energy indgår stor strategisk aftale om solcelleparker

Det danske energiselskab Better Energy har indgået en rammeaftale med teknikentreprenøren Caverion, som skal installere højspændingsanlæg på selskabets nye solcelleparker.

Caverion og Better Energy sætter nu yderligere skub i den grønne omstilling af Danmarks energisektor. Fremover skal teknikentreprenøren Caverion være Better Energys foretrukne partner til at levere den underliggende teknik til det grønne energiselskabs mange nye solcelleparker, som de kommende år skal etableres i bl.a. Danmark.

”Aftalen med Better Energy er et helt afgørende element i vores strategi om at bidrage med intelligente og bæredygtige løsninger, der kan være med til at løfte den grønne omstilling i Danmark. Den agenda er blevet accelereret voldsomt som følge af energikrisen i Europa, og vi er glade for at kunne spille en vigtig rolle,” siger Carsten Sørensen, der er administrerende direktør i Caverion Danmark.

Caverion i Danmark er specialiseret i bl.a. installation og drift af store solcelleparker og har deltaget i opførelsen af flere af Danmarks største anlæg.

Et sikkert fundament for grøn strøm

De to virksomheder har bl.a. samarbejdet i forbindelse med etableringen af Gedmose Solcellepark ved Holstebro, der med et areal på 222 hektar var Nordeuropas største ved åbningen i 2021.

”Vi formaliserer nu vores gode samarbejde med en rammeaftale, der sikrer Better Energy, at vi kan understøtte deres ambitiøse mål for opsætning af solcelleparker. Efterspørgslen efter energiparker, der kan levere grøn strøm, vokser eksplosivt, og der er behov for tæt samarbejde mellem branchens aktører - herunder også myndighederne,” siger Carsten Sørensen fra Caverion.

Konkret skal Caverion installere hele højspændingsnettet under Better Energys solcelleparker, herunder kabler, opsamlingsanlæg og transformeranlæg. Det er det fundament, som samlet set sikrer, at den producerede energi fra solcellerne bliver til grøn strøm, der kan forsyne virksomheder, byer og lande.

Masser af GW i pipelinen

Better Energy ejer i et partnerskab med Industriens Pension mere end 1 GW grøn energiproduktion i form af 21 solcelleparker, 16 i Danmark og 5 i Polen, til en samlet anlægssum på ca. 5 mia. kr. Better Energy er en af de hurtigst voksende leverandører af solenergi i Nordeuropa med en pipeline på over 10 GW storskala solcelleparker. I Better Energy er man glade for at knytte tættere bånd til Caverion.

”Verden har brug for mere grøn strøm, og vi kommer til at etablere langt flere GW solkraft de kommende år. For at lykkes er det afgørende at have kompetente og leveringsdygtige partnere. Derfor er vi meget tilfredse med at have indgået et strategisk og formelt samarbejde med Caverion, som nu bliver vores primære leverandør på installationen af højspændingsanlæggene i vores solcelleparker,” siger, Nicolai Faaborg Andresen Head of construction & commissioning hos Better Energy.

Kontakt os eller tilmeld dig

Maja Nordal Brenøe
Head of Marketing and Communications, Caverion Danmark A/S
Mobil: +45 4214 0246
maja.n.brenoee@caverion.com

Christian Bergmann Mølgaard
Head of Communications, Better Energy
Mobil: +45 2671 3634
cbm@betterenergy.dk

Abonner på nyheder

FAKTABOKS

Caverion – Building Performance

Caverion er en international drifts- og teknologivirksomhed, der er til stede på mere end 200 lokationer i 10 europæiske lande og beskæftiger mere end 15.000 medarbejdere. I Danmark er vi repræsenteret i tre forretningsområder: Technical Maintenance, Managed Service og Energi & Infrastruktur. Med opkøbet af DI-Teknik og CS Electric, som er begge er totalleverandører inden for industriel el og automation,  tæller vores organisation nu omkring 800 medarbejdere i Danmark.

Vi hjælper både danske og internationale kunder med smarte og bæredygtige løsninger inden for bygnings-, transport, industri-, forsynings- samt energisektoren. Vores kompetencer dækker bredt fra el, klima, VVS, høj- og mellemspænding, automation, sikring og EV, til serviceydelser inden for Facility og Performance Management og OPP-aftaler samt komplekse ydelser og totalløsninger inden for engineering og digitalisering.

Caverion er børsnoteret på Nasdaq Helsinki og omsatte i 2022 for ca. 2,3 mia. euro. 

Better Energy

Better Energy er et førende vedvarende energiselskab, der udvikler, finansierer, bygger og driver solcelleparker og sælger den grønne energi, de producerer. Better Energy er en af de hurtigst voksende leverandører af solenergi i Nordeuropa med en pipeline på mere end 10 GW solparker og kontorer i Sønderborg, Kolding, København, Malmø og Warszawa.