AP Pension & Nykredit © Henrik Ohsten.jpg
31.01.2024 Pressemeddelelse

Caverion bliver Hard Facility Management partner for AP Pension og Nykredits nye domicil på Svanemølleholmen

AP Pension og Nykredit har valgt drifts- og teknologivirksomheden Caverion som deres hard service partner til deres nyopførte domicil i Nordhavnen. Med placeringen ud til Øresund og Københavns Havn er rammerne på plads, når knap 2.300 medarbejdere flytter ind i den prestigefyldte bygning i foråret 2024. FM-aftalen omfatter hele AP Pension og Nykredits kommende hovedsæde på ca. 75.000 m2.

Med sit nye hovedsæde i Københavns Nordhavn vil Nykredit og AP Pension med deres 75.000 m2 nyopførte bygning byde velkommen til Caverion som samarbejdspartner på Facility Management. Byggeriet er opført af AP Pension og forventes at huse både AP Pensions godt 600 medarbejdere og Nykredits godt 2.000 medarbejdere. Domicilet vil være åbnet mod omgivelserne med adgang til cafe og butikslejere samt flerbrugerhus med bl.a. fitnesscenter. Tanken er at åbne domicilet mod omgivelserne, og dette skal skabe gevinst for både medarbejdere, forretningen og offentligheden, da det bliver et åbent kontorhus til lokalområdet.

”I Caverion er vi meget stolte over den tillid som AP Pension og Nykredit har vist os. Vores skræddersyede FM-koncept understøtter AP Pensions ambition om at skabe et bæredygtigt og innovativt miljø for både deres medarbejdere og mere end 250 daglige gæster. Vi er den rette samarbejdspartner til at kunne understøtte en energirigtig og bæredygtig drift via digitale teknologier, så huset føles som en levende Smart Building” siger direktør for Managed Service i Caverion, Michael Kirkegaard.

Hos AP Ejendomme, AP Pension og Nykredit har investeringen i et innovativt byggeri, hvor der har været fokus på bæredygtighed, været afgørende i projektet.

Helle Haugsted, COO fra AP Ejendomme, der er datterselskaber til AP Pension, udtaler: ”Fremtiden byder på løbende fokus og rapportering af vores brug og udnyttelse af vores bygninger. Med Caverions højt specialiserede løsninger, og ikke mindst analyse af data i dagligdagens bygningsdrift, er de en oplagt samarbejdspartner. Hos AP Ejendomme har vi ikke interne eksperter i den udførende bygningsdrift og energioptimering, så derfor havde vi brug for en kompetent partner til at understøtte vores ambitiøse strategiplaner for Co2 neutralitet og diversitet på arbejdspladsen. Hos AP Pension og Nykredit har vi et ønske og krav om, at leverandører og samarbejdspartnere tager et socialt ansvar, og her matchede Caverion.” 

”Det sociale kontorhus” skaber stolte medarbejdere
Der har været fokus på bæredygtighed i byggeriet, der betegnes som “det sociale kontorhus”. Der er nemlig et særligt fokus på miljømæssige og sociale elementer som afspejles igennem byggeriets iboende kvaliteter i dets fysiske rammer og samspil med lokalområdet. Svanemølleholmen opføres i henhold til “Den frivillige bæredygtighedsklasse” (FBK), og bygningen forventes derudover at være certificeret til DGNB guld samt DGNB Diamant for høj arkitektonisk kvalitet.

”Vi er naturligvis også stolte over at være med til at have vores daglige gang i ”det sociale kontorhus”, der er beliggende i Københavns Nordhavn, som uden tvivl er et attraktivt og populært område i vækst, med nogle af de mest ambitiøse byudviklingsplaner i Danmark lige nu. Vi leverer selv 90% af alle ydelser og har specialiseret driftspersonale on-site i bygningen allerede i starten af det nye år, for hvem det betyder alverden at være en del af det daglige mandskab på Svanemølleholmen”, afslutter Michael Kirkegaard. 

Som en del af FM-aftalen har Caverion et fast tilknyttet on-site mandskab i bygningen, som tilsammen besidder specialist kompetencer på tværs af flere tekniske fag. Bygningen forventes at blive DGNB-certificeret, og Caverions Remote Service hjælper med at supportere og optimere drift og rapportering, således at både DGNB krav, drift og energiforbrug efterlever forventningerne – både i dag, men også i fremtiden. Remote Centeret sikrer smart overvågning af bygningens tilstand 24/7.

Fakta om Svanemølleholmen:
Domicilet på 75.000 m2, hvoraf AP Pension selv vil optage omkring 15.000 m2, flerbrugerhuset ca. 12.000 m2 og Nykredit godt 30.000 m2. Dertil kommer 20.500 m2 parkeringskælder.

Bygningen er udformet som to sammenbyggede atriumhuse, henholdsvis AP Pensions nye hovedsæde (AP-huset) og flerbrugerhuset som kobles forskudt, så der dannes et bindeled og et samlingspunkt med adgang til Nykredits nye hovedsæde (NK-huset). Fra Nykredits hovedsæde til flerbrugerhuset etableres der, via to transparente glasinddækkede gangbroer, direkte adgang til flerbrugerhuset.

Byggeherre: AP Ejendomme P/S
Entreprenør: MT Højgaard
Arkitekt: PHL Arkitekter
Certificeret til DGNB Guld
  

Caverion – Building Performance
Caverion er en international drifts- og teknologivirksomhed, der er til stede på mere end 200 lokationer i 10 europæiske lande og beskæftiger mere end 15.000 medarbejdere. I Danmark er vi repræsenteret i tre forretningsområder: Technical Maintenance, Managed Service og Energi & Infrastruktur. Med opkøbet af DI-Teknik og CS Electric, som begge er totalleverandører inden for industriel el og automation, tæller vores organisation nu omkring 800 medarbejdere i Danmark.

Vi hjælper både danske og internationale kunder med smarte og bæredygtige løsninger inden for bygnings-, transport-, industri-, forsynings- samt energisektoren. Vores kompetencer dækker bredt fra el, klima, VVS, høj- og mellemspænding, automation, sikring og EV, til serviceydelser inden for Facility, Performance Management og livscyklusaftaler, samt komplekse ydelser og totalløsninger inden for engineering og digitalisering. Caverion omsatte i 2022 for ca. 2,3 mia. euro. 

Fotograf: Henrik Ohsten

Downloads

Kontakt os eller tilmeld dig

For mere information, kontakt venligst:

Maja Nordal Brenøe,
Head of Marketing and Communications i Caverion
maja.n.brenoee@caverion.com
Mobil +45 42140246.

Helle Haugsted, COO
AP Ejendomme | AP Pension
Mobil: + 39165000 | Mail: hhh@appension.dk

Abonner på nyheder