Efterspørgselsrespons og elnet fleksibilitet hjælper dig med at reducere energiomkostninger og emissioner

Smarte bygninger er bygninger, der er i stand til at justere deres energiforbrug baseret på prisen og tilgængeligheden af vedvarende energi i nettet.

Er din bygning i stand til automatisk at justere sit energiforbrug og lagre energi? Udvikl din bygning mod en smart bygning, og du kan reducere energi, omkostninger og emissioner.

Et smart net sikrer, at dine bygninger er energieffektive

Balancering af efterspørgsel og udbud af energi er tidligere udført alene fra leverandørsiden. Forsyningsselskaber øgede eller reducerede deres produktion baseret på ændringer i efterspørgslen.

Stigningen af vedvarende energikilder fører imidlertid til mere omskiftelighed på leverandørsiden, som der skal reageres på på efterspørgselssiden. Vi har brug for robuste smarte net, der muliggør fleksibel realtidsproduktion og -anvendelse af energi.

Udvikl en smart bygning, der automatisk justerer energiforbruget og lagrer

Smarte bygninger øger nettets fleksibilitet, da de hjælper med at balancere energiproduktion og belastning. Smarte bygninger kan reducere deres energiforbrug, når der er lidt sol, vind eller anden vedvarende energi til rådighed.

Smarte bygninger kan også gemme energi i batterier, når der er rigelig forsyning og enten forbruge det senere eller frigive det tilbage til nettet. Bygningsstyringssystemet kommunikerer med nettet og styrer bygningsteknologiernes ønskede energiniveau med minimal indvirkning for brugerne.

For at optimere deres indflydelse kan disse beslutninger træffes ved hjælp af kunstig intelligens (AI).

Maksimer fordelene ved efterspørgselsrespons i din ejendom

Vores eksperter hjælper dig med at beregne det fleksibilitetspotentiale, der kan opnås i din ejendom, uden at det går ud over optimale indendørs forhold.

For at opnå optimal ydeevne er det vigtigt, at prognoser og analysemodeller regelmæssigt gennemgås. Vi kan for eksempel optimere dit energiforbrug automatisk baseret på energipriser og vejrudsigter.

De analytiske modeller, vi bruger, er baseret på Caverion’s brede bygningsteknologi ekspertise. Ved at bruge Caverion Building Management System til holistisk at styre din bygning, er du effektivt garanteret de maksimale fordele ved efterspørgselsrespons.

Efterspørgselsrespons kan bruges i både el- og fjernvarme. I fjernvarmen går fordelen primært til fjernvarmeselskabet, da prisen på opvarmning stadig i dag ofte er den samme uanset tid. Ud over efterspørgselsrespons håndterer Caverion BMS maksimal strømbegrænsning. Hvis fjernvarmen ikke produceres ved hjælp af vedvarende energi, reducerer efterspørgselsrespons din ejendoms emissioner.

Når du bruger elektricitet, kan ejendommens elforbrug optimeres for automatisk at minimere brugen i dyre timer. Hvis ejendommen har energilagring eller -produktion, kan de bruges til at minimere købsenergi i dyre øjeblikke. Du kan nemt se fremskridt og besparelser med Caverion SmartView.

 

Relaterede ydelser

Sådan har vi hjulpet kunder

 

Vil du vide mere?

Kontakt os