Gunderlund3.jpg Afdelingschef i Caverion Højspænding Klaus Kjeldsen (tv), Elsebeth Gunderlund og adm. direktør i Caverion Danmark, Carsten Sørensen
09.03.2020 Pressemeddelelse

Caverion køber Gunderlund A/S for at imødekomme den stigende efterspørgsel på udvidelse og renovering af elnettet

Gunderlund A/S blev grundlagt i 1956 og har altid fokuseret på opførelse og vedligeholdelse af det danske højspændingsdistributions- og transmissionsnet. Omsætningen i Gunderlund var på EUR 3,2 mio. i 2018. Beløbet for købet er ikke offentliggjort. 

Gunderlund A/S har gennem årene løbende udviklet maskiner, udstyr og metoder, især til montagearbejde i svært tilgængeligt terræn. I dag har Gunderlund A/S et bredt sortiment af specialbyggede kraner og maskiner og betjener en landsdækkende kundekreds. Derudover har virksomheden et team af specialiserede teknikere, som har indgående viden og erfaring med en bred vifte af projekter og services leveret til de danske transmissions- og distributionsselskaber. 

Caverion leverer projekter og ydelser til el transmissions- og distributionsoperatører i Danmark, men også til andre grønne energisektorer som solcelleejere og -operatører. De primære ydelser er luftledninger, kabellægning og højspændingsstationer - både renovering af eksisterende systemer og installation af helt nye systemer. Folketinget vedtog i december 2019 en juridisk bindende national klimalov med det mål at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent inden 2030 i forhold til 1990-niveauet. Med opkøbet øger Caverion sit bidrag til et sundere miljø.  

- Omdannelsen af verdens energisystemer kræver store ændringer i mange sektorer. Et af dem er elnet systemer, som skal gennemgå betydelige udvidelser og renoveringer i løbet af de næste 10-20 år, siger Carsten Sørensen, adm. direktør i Caverion Danmark. 

- Caverion i Danmark har opereret i denne branche siden 1907 og har oplevet en stigende efterspørgsel på vores ydelser i de seneste år. Bæredygtighed er en hjørnesten i Caverions strategi, og med dette opkøb kan vi hjælpe med at fremskynde dekarboniseringen af vores miljø, siger Carsten Sørensen. 

Elsebeth Gunderlund, direktør og ejer af Gunderlund A/S frem til 9. marts 2020, ser store fordele i salget af virksomheden, der er blevet ledet af familien Gunderlund i tre generationer.  

- Vi driver en succesfuld forretning med mange års stærkt samarbejde med vores kunder. Vi oplever et voksende aktivitetsniveau på markedet og mener, at det nu er det rigtige tidspunkt for os at slå os sammen med en større virksomhed. Det er vigtigt for mig, at vores Gunderlund team bliver en del af et professionelt team og en virksomhed, som har indgående kendskab til branchen. Caverion har alt dette, og jeg er sikker på, at vi sammen kan levere endnu bedre projekter og services til vores kunder i fremtiden," siger Elsebeth Gunderlund. 

Downloads

Contact us or subscribe

Louise Wilhelmsen Journalist Mobil: 45 6189 5883 louise.wilhelmsen@caverion.com
Abonner på nyheder