Fabriksflytning i Sønderborg

 
 

Siemens undgik dyre produktionsstop ved nøje planlagt flytning

Vi vurderede mange forskellige firmaer, der var i spil til at flytte maskinerne. Valget faldt på Caverion, fordi virksomheden har erfaring med at flytte maskiner og f.eks. kunne rådgive os i forhold til den mest hensigtsmæssige flytning. Pris, lokalt netværk og kommunikation har også spillet ind. Alt er gået, som det skal, og alle maskiner var klar med det samme, så vi er meget tilfredse med hele forløbet, fortæller Morten Frost Lorenzen fra Siemens.

Foto: Ronni Høirup

siemens-frabriksflytning-05.jpg
 
 

6-7000 mandetimer

180 maskiner

Verdens mest præcise målere

 
siemens-frabriksflytning-04.jpg
siemens-frabriksflytning-03.jpg
siemens-frabriksflytning-02.jpg
 
 

Flytning fra Nordborg til Sønderborg

Grundig planlægning var hovedårsagen til, at Siemens maskinflytning fra de tidligere lokaler i Nordborg til nyt domicil i Sønderborg skete uden dyre produktionsstop og spild af tid. Intet gik i stykker, og maskinerne virkede i det sekund, de blev sat til i de nye lokaler, som blev taget i brug i juni 2015.
 
Caverions afdeling hos Danfoss på Als stod bag flytningen af maskinerne. Tidligere lå Siemens A/S, Flow Instruments i industriparken i Nordborg, og de færreste var klar over, at Siemens boede der.  Nu har virksomheden fået sin egen adresse i Sønderborg, og det er vigtigt for branding og tiltrækning af arbejdskraft.
 
- Det er lettere at tiltrække arbejdskraft fra Midtjylland og Nordtyskland i Sønderborg. Vi er mere synlige nu, hvor vi har vores eget domicil og kan lettere brande os, siger Morten Frost Lorenzen, projektleder hos Siemens.

Maskinerne klar med det samme

Han har været en af drivkræfterne bag flytningen, og var med til at vælge Caverion som partner, da 180 maskiner og udstyr, inklusiv en række meget store maskiner, skulle flyttes. Og før dette kunne ske, var der et stort forarbejde, som begyndte omkring et år før maskinflytningen blev effektueret.
 
Der blev udarbejdet en udførlig plan for, hvornår maskinerne kunne tages ned og sættes op igen, så virksomheden undgik dage uden produktion og dermed tab af penge. Og da Caverion satte maskinerne op igen, skulle de virke fra det sekund, der blev tændt for dem. Alt andet var for dyrt for virksomheden.
 
- Vi vurderede mange forskellige firmaer, der var i spil til at flytte maskinerne. Valget faldt på Caverion, fordi virksomheden har erfaring med at flytte maskiner og f.eks. kunne rådgive os i forhold til den mest hensigtsmæssige flytning. Pris, lokalt netværk og kommunikation har også spillet ind. Alt er gået, som det skal, og alle maskiner var klar med det samme, så vi er meget tilfredse med hele forløbet, fortæller Morten Frost Lorenzen fra Siemens.

10 års erfaring med maskinflytning

Hos Caverion har Kim Lassen været projektleder på flytningen, og han har sammen med Siemens og sine kolleger udarbejdet en plan for, hvordan flytningen kunne gå så glat som muligt. I 10 år har Kim Lassen flyttet maskiner, og flere af hans kolleger har lige så stor erfaring.
 
- Vi har det rette grej, blandt andet to specialbyggede el trucks med tilhørende kraner, som kan løfte 6 ton. Desuden har vi, ofte i samarbejde med vores afdeling i Billund, flyttet mange maskiner – blandt andet for Danfoss og LEGO. Vi har stor erfaring, og det kommer vores kunder til gode, når vi skal planlægge maskinflytningen, forklarer Kim Lassen.

Caverion styrede alle underleverandører, som i høj grad kommer fra lokalområdet. Det store, lokale netværk var en styrke i samarbejdet med Siemens, fordi de lokale leverandører hurtigt kan træde til, hvis der er brug for det.
 
- Man skal kende sine begrænsninger, og fordi Siemens kun ønskede en leverandør til hele projektet fik vi f.eks. et firma på Als til at flytte alle skillevægge. Samtidig havde vi specialmaskinernes fabrikanter inde som underleverandører fra både Tyskland og øvrige Danmark, for det er de meget bedre til. Vi flytter alle typer maskiner og tungt udstyr, hvor disse demonteres – transporteres og monteres på ny lokationer - siger Kim Lassen.
   
I Sønderborg står alle maskinerne stadig der, hvor Caverion satte dem efter flytningen. Og efter maskinflytningen har Siemens øget produktiviteten ved hjælp af et optimeret layout, som giver færre og kortere arbejdsgange.
   
- Undervejs har vi haft udfordringer, men vi har hele tiden skabt vores egne løsninger, der passede til netop denne flytning. F.eks. måtte vi lave en rampe, som de store maskiner kunne køre ud på, og vi var nødt til at gøre en port større, for at maskinerne kunne komme ud, fortæller Kim Lassen.  

 

Fakta om maskinflytning for Siemens

  • Mandetimer: 6-7000
  • Medarbejdere 16-18 (25-30 inklusive underleverandører)
  • 180 maskiner og udstyr, heriblandt flere store maskiner, arbejdsborde, skabe, reoler m.v.
  • Alle lagerreoler i Warehouse er opstillet af Caverions reolteam, der samtidig har kompetencen til at syne og godkende lagerreoler.  

Sådan har vi hjulpet kunder