Derfor betaler det sig at investere i energiforbedringer

En energiinvestering i virksomheden betyder, at man reducerer energiforbruget, sparer penge og tænker på miljøet. Caverions energiafdeling råder over eksperter, der kan rådgive om de forskellige energiinvesteringer, man kan foretage i bygninger.  

Ofte har energiinvesteringer for virksomheder en ligeså god eller bedre forrentning end investering i produktionsudstyr. Tilbagebetalingstiderne på energiinvesteringer er normalt 2-3 år, og forrentningsafkastet er 15-35 %. Der er altså et stort økonomisk aspekt til at udføre energibesparelser i bygninger. Også selv om en virksomhed bor til leje. Hvis lejeperioden er på mere end fem år, kan det betale sig at se på, hvor der kan spares på energien ved lys, varme, ventilation mv.

Som virksomhedsejer spørger man måske sig selv, om det er nødvendigt at investere i energi.

- Tilbagebetalingstiden er ofte 2-3 år, og ud over at man sparer på virksomhedens energi og sparer penge, er man f.eks. også med til at mindske CO2 udslippet. Det har stor CSR-værdi og viser, at man som virksomhed har en bæredygtig produktion. Mange virksomheder har en CSR-politik og ønsker at reducere på energien og spare naturen for skadelige stoffer, forklarer markedschef for energi &miljø Bent Ole Jonsen.

Økonomien er i fokus

Men oftest fokuserer virksomhederne på det økonomiske aspekt.

- Vi tilbyder en rentabel løsning med et positivt dækningsbidrag, efter udgifterne er betalt. Man betaler med de penge, man sparer på energien. Vi går gerne ind og foretager garantier for at investeringerne i energien giver det afkast, vi har lovet, forklarer Bent Ole Jonsen.

Caverion samarbejder med finansielle institutter, energi selskaber og leasing selskaber, så der er flere finansieringsmuligheder at vælge imellem.

Der er også en komfortmæssig grund til at lave energiinvesteringer. Ud over at man sparer på energien, kan man også få et bedre indeklima.

- Man kan få løst indeklima problemer ved f.eks. at optimere varme, ventilation og lys, samtidig med at vi opnår en energibesparelse, siger Bent Ole Jonsen.

Kontakt os

Bed om et tilbud eller yderligere oplysninger fra os.

Kontaktformular

Kontaktoplysninger