• caverion-case-e3-spedition-august2016-001
 • caverion-case-e3-spedition-august2016-002

E3 Spedition, - blev grønnere med varmepumper

Firmaet E3 Spedition i Padborg var på udkig efter energibesparelser og ønskede i højere grad at udnytte vedvarende energi, så virksomhedens gasforbrug kunne nedsættes. Solceller blev diskuteret, men efter en gennemgang med Caverions energirådgiver faldt valget på varmepumper. E3 Spedition kunne se frem til, at 80 % af gasforbruget blev fjernet ved at installere to 20 kW varmepumper med en tilbagebetalingstid på 3,5 år. Dermed er E3 Spedition blevet en grønnere virksomhed, der desuden sparer penge.

Vi fik at vide, at 80 % af vores opvarmning ville komme fra varmepumper, mens 20 % kom fra gas. Før varmepumperne blev installeret kom 100 % fra gas. Men nu kan vi se, at det faktiske er 90 %, der kommer fra varmepumperne. Det er vi naturligvis meget glade for, og at blive en grønnere virksomhed er en del af vores strategi. Vi kører også i de nyeste og mest miljørigtige lastbiler, siger projekt ansvarlig Jesper Schimann Hansen fra E3 Spedition.

Om kunden:

E3 Spedition-Transport AS blev grundlagt i 1962, som den første afdeling i E3 Gruppen.

Padborg er det danske transportknudepunkt for landevejstransport, og Padborg er omdrejningspunktet for koordinering og planlægning af alle speditionelle og transportmæssige aktiviteter i E3 Gruppen. Afdelingen beskæftiger omkring 100 medarbejdere.

Afdelingen beskæftiger sig med landevejstransporter på det europæiske kontinent - hovedsageligt til og fra Danmark, Tyskland, Sverige og Norge.

Vi har 10.000 m2 lager og kan tilbyde et bredt udsnit af lager og logistikløsninger.

Ydelser

 • Rådgivningsydelser
 • Installation

Fagområder

 • VVS
 • EL
 • Ventilation

Kundegrupper

 • Ejere & Udviklere af bygninger

kategori

Flere energitiltag

E3 Spedition har bl.a. også erstattet alt lys med LED, og der er sat energiruder ind.
Det er naturligvis en fordel, at vi sparer penge, samtidig med at vi bliver grønnere. Vi valgte Caverion, fordi virksomheden bl.a. også har stået for det klimaanlæg, vi har fået installeret. Vi ser det som en fordel, at vi har én leverandør, og at samme firma står for servicen. Det er vigtigt for os, at Caverion har mange fag samlet, fortæller Jesper Schimann Hansen.

Varmepumperne blev installeret 1. marts 2016, og de lever op til forventningerne.

- Caverion ringer og spørger til tallene og følger med i, om det går, som det skal. På et senere tidspunkt får vi mulighed for at følge tallene online, og det bliver en klar fordel, siger Jesper Schimann Hansen.

God dialog

Caverion har erfaring med varmepumper, og kunne derfor designe den helt rigtige løsning til E3 Spedition.

- Vi har gennem hele forløbet haft en rigtig god dialog med E3 spedition. Firmaet var i forvejen kunde hos os på ventilation og CTS, og spurgte til energioptimering som f.eks. solceller. Efter en gennemgang af deres bygninger stod det dog klart, at der var et energiprojekt med bedre forrentning end solceller, nemlig varmepumper. Vi har flere andre steder installeret varmepumper som supplement til gas, og vi kunne derfor hurtig designe en løsning og lave en beregning på deres årlige besparelse, der passede til E3 Spedition, siger salgschef David Mogensen.

Årlig besparelse:
46.821 kroner

Sparet efter 10 år:
300.244 kroner

Tilbagebetalingstid:
3,5 år

Fakta:

År:

2016

Tilskud ved salg af energibesparelse:

70.028 kroner

Tilbagebetalingstid:

3,5 år

Årlig besparelse forbrug:

46.821 kroner

Besparelse efter 10 år:

300.244 kroner

 • City2 i Taastrup

  - henter stor besparelse på lys og ventilation

 • Regionshuset i Sorø

  - Nyt CTS anlæg har fået styr på indeklimaet

 • Datacenter i Tønder

  - Sikrer velfærden i kommunen

 • Yara Praxair

  - Sparede penge på miljørigtig varmeløsning